U subotu 10.oktobra utakmicom između Odbojkaškog kluba invalida (OKI) „Fantomi“ i OKI „Doboj“ zvanično počinje 19.po redu tradicionalni Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci „Sarajevo Open 2020.“.

Turnir će se održati 10. i 11. oktobra u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu u Sarajevu.

 Na ovogodišnjem turniru učestvuje šest ekipa, pet iz BiH, te ekipa OKI „Feniks“ iz Srbije.

 „Ove godine bilo je jako puno ekipa koje su željele učestovati na turniru, međutim zbog pandemije korona virusa nismo ih mogli pozvati“ objasnio je direktor OKI Fantomi, Mirsad Mirojević.

Ni ovogodišnja smotra ekipa u sjedećoj odbojci u Sarajevu ne bi bila moguća bez finansijske podrške Međunarodne organizacije za jačanje čovjekove sigurnosti (ITF- a).

Ta organizacija je u proteklih dvadeset godina donirala BiH preko 200 miliona dolara za proces deminiranja, a trenutno rade na projektima podrške žrtvama mina.

Trener Oki Fantomi, Ševko Nuhanović kaže kako su igrači Fantoma imali pauzu od mjesec i po, zbog pandemije, ali da su spremni i da je plasman u finale najmanje što očekuje.

S obzirom na pandemiju korona virusa turnir će se organizovati sa samo šest ekipa i bez publike.

Iz Fantoma poručuju da su poduzeli sve mjere, kako bi zaštitili prije svega zdravlje igrača, ali i drugih posjetitelja.

Kao i svi prethodni i ovaj turnir posvećen je žrtvama mina. Iz OKI Fantoma pozvali su sve osobe sa invaliditetom da im se priključe, da kroz njihove primjere vide da fizički nedostaci nisu prepreke za bogat društveni život.

U znak podrške i promocije, Fantomi će na ovogodišnjem turniru ugostiti i žensku reprezentaciju u sjedećoj odbojci.

Turnir traje dva dana, a finalna utakmica na rasporedu je u nedjelju u 14 sati.

Preuzeto sa:
https://sport1.oslobodjenje.ba/sjedeca-odbojka/oki-fantomi-uprkos-pandemiji-i-ove-godine-uspio-organizovati-tradicionalni-turnir-sarajevo-open/201938

Translate »