Odbojkaški klub Fantomi pobjednik je Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci Sarajevo Open 2021.

Fantomi su u finalnoj utakmici slavili 3:0 protiv ekipe Zenica 92. Treće mjesto zauzela je reprezentacija Hrvatske.

Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je osam ekipa, među kojima je reprezentacija Hrvatske, OKI Hrabri iz Hrvatske i OKI Feniks iz Srbije. Pored njih nastupilo je i pet ekipa iz BiH. OKI Doboj je osvojio 6 mjesto.

“Nažalost, ove godine su nam otkazale reprezentacije Njemačke, Rusije i Holandije, a razlog je pandemija korona virusa“, rekao je direktor OKI Fantomi Mirsad Mirojević.

Trener domaćina i organizatora turnira ekipe Fantoma, Ševko Nuhanović zadovoljan je osvajanjem titule, mada žali što na turniru, 20 po redu, nisu učestvovale reprezentacije Rusije, Njemačke, Irana, koje su tradicionalno bili gosti ovog turnira.

“Jako mi je žao što nisu mogle doći jake ekipe, da sa njima odmjerimo snage, jer su Fantomi ove godine u odličnoj formi. Zadovoljan sam svime što su moji igrači pokazali i uvjerili su me da smo spremni za početak prvenstva BiH u sjedećoj odbojci, gdje će Fantomi braniti titulu prvaka države“, rekao je Nuhanović.

OKI Fantomi su aktualni prvaci BiH u sjedećoj odbojci.

Ovogodišnju smotru ekipa u sjedećoj odbojci u Sarajevu podržala je, kao i svake prethodne godine, Međunarodna organizacija za jačanje čovjekove sigurnosti (ITF- a).

“Jako je bitno da se održava ovaj turnir. Pored sporta, ovaj turnir pruža priliku za druženja i približavanja publici, te se na taj način popularizuje sjedeća odbojka i njen značaj“, rekao je predstavnik ITF-a Roman Turšič.

ITF je u proteklih dvadeset godina donirao BiH preko 200 miliona dolara za proces deminiranja, a trenutno rade na projektima podrške žrtvama mina.

Translate »