Odbojkaški klub invalida „Doboj” osvojio je Kup Republike Srpske koji je nedavno održan u Banja Luci. Osvajače zlatnih medalja dočekao je gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Dobojski odbojkaški klub invalida poslije devet godina, ponovo je osvojio Kup Repubike Srpske. Uz veliko zalaglanje i trud igrača na odbojkaškom terenu, kao i stručnog štaba, ali i podršku lokalne zajednice odigrao je fantastično finalni turnir, i u svoj grad sa sedamnaestog Kupa donio zlato.

-Konkurencija je bila veoma jaka. U polufinalu smo ovdje u Doboju bili bolji od OKI „Semberija” iz Bijeljine. Na finalnom turniru u Banja Luci u polufinalu smo dobili OKI „Kneževo” sa rezultatom 3:0, dok smo u finalu bili bolji od našeg dugogodišnjeg rivala OKI „Banja Luka” – izjavio je Goran Ristić, OKI „Doboj”.

Na osvojenom zlatu čestitao im je i gradonačelnik Doboja, koji je organizovao prijem za dobojske „zlatne momke“. Boris Jerinić zahvalio im je što kroz dobre rezultate promovišu svoj grad, te najavio podršku tom klubu i u narednom periodu.

-Saradnja iz proteklog perioda sa OKI „Doboj” nastaviće se i u narednom periodu, naročito kada se ima u vidu da ovaj klub daje i četiri reprezentativca Srbije u sjedećoj odbojci. Siguran sam da će se i Kup koji se nekada ranije održavao ovdje u Doboju, a što je prekinuto 2014. godine, ponovo održavati u Doboju u narednom periodu, jer smo se dogovorili da ga ponovo aktiviramo. Pokrovitelj tog turnira biće gradonačelnik, tako da očekujem da ćemo u aprilu ili maju mjesecu sljedeće godine tu tradiciju nastaviti. Ovom prilikom još jednom im čestitam na osvojenom zlatu i na promociji grada Doboja i siguran da uprava kluba i igrači zaslužuju našu podršku i da budemo uvijek zajedno – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

-Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim gradonačelniku Doboja Borisu Jeriniću koji je upriličio ovaj prijem za članove našeg kluba, a povodom osvajanja Kupa Republike Srpske za 2019. godinu. Mi smo jedini sportski kolektiv koji se nije uvijek oslanjao na pomoć. Uvijek smo bili samoinicijativni, iako su u klubu samo osobe sa invaliditetom. Takođe, mi smo uspjeli da nadljudskim naporima rekonstruišemo sportsku dvoranu u okviru osnovne škole u Kostajnici za potrebe našeg kluba. Gradonačelnik je imao priliku da obiđe radove i mislim da je oduševljen sa onim što smo mi sami postigli našim radom i zahvaljući pomoći par društveno odgovornih privrednika iz grada Doboja – izjavio je Dragan Dostanić, predsjednik OKI „Doboj”.

Dobojski OKI sljedeće godine puni dvadeset godina, a rođendanska želja je osvajanje Lige Republike Srpske u sjedećoj odbojci.

Translate »